HOME PRAKTIJK ANITA DE JONG BEHANDELINGEN CONTACT
BALANS 5 ELEMENTEN INSPIRATIE ERVARINGEN LINKS
HOE ONZE MIND WERKT!
NEI
TRANCE COACHING
VITALITEITSKUNDE
QUANTUM-ALLERGY
TOUCH FOR HEALTH
ENERGETISCHE HEALING
BLOESEMREMEDIES
CHAKRA BALANCING
Stel je Mind voor als een ijsberg. Je Mind bestaat uit twee delen een bewust deel en een onbewust deel. Het bewuste deel van jouw Mind is te vergelijken met het topje van de ijsberg, het deel wat boven water te zien is. Dat is zo'n 10-12,5% van het totaal. Het onbewuste deel, ruim 85%, is het deel van de ijsberg onderwater. Daartussen zit het wateroppervlakte wat de ijsberg in twee ongelijke delen verdeeld, dit is je kritische Mind die je verhindert om 'onder water' in het onbewuste te kijken.

Het bewuste deel is ons logische, rationele deel van de Mind en daar denken we mee. We denken dat dit het deel is dat in controle is. Als je bewuste in controle zou zijn, zou het leven een stuk makkelijker zijn, omdat we dan precies zouden doen wat we weten dat goed voor ons is. (gezond eten, niet snoepen, veel bewegen, jezelf niet wegcijferen, duidelijke grenzen aangeven, etc.) In het bewuste deel van je Mind bevindt zich ook je wilskracht. Jouw wilskracht is heel erg krachtig, het nadeel van je wilskracht is dat je jezelf er continu aan moet herinneren het te gebruiken, het is niet automatisch. Denk maar aan de goede voornemens bijv. aan het begin van het jaar. Op het moment dat je verslapt, neemt het onbewuste het weer over en verval je in oude gewoonten.

Je
onbewuste, ruim 85%, is het gedeelte dat werkelijk in controle is. Hier zitten al jouw herinneringen en alles wat je ooit hebt meegemaakt, gehoord, gezien, gevoeld, opgeslagen in de kelders van je onbewuste. Hier is ook je zelfbeeld opgeslagen en zijn er vele overtuigingen ontstaan, dingen die je bent gaan geloven door ervaringen of door wat anderen tegen je gezegd hebben. Hoe we ons voelen wordt grotendeels door het onbewuste bepaald, hier zitten incidenten opgeslagen die o.a. tot emoties kunnen leiden. We hebben alleen geen bewuste toegang tot ons onbewuste omdat onze kritische Mind daar tussen zit.


Sommige delen van je kritische Mind houden vast aan bepaalde patronen omdat ze denken jou daarmee te beschermen. De taak van het onbewuste is ook om ons te beschermen. Maar willen we iets veranderen in ons leven, dan is het belangrijk dat de onbewuste delen die tegen zijn, gaan meewerken en begrijpen dat de bescherming niet meer nodig is en jou zelfs tegenhoudt.

Trance coaching is een hele mooie methode om voorbij je kritische mind in contact met je onderbewuste te komen en veranderingen gemakkelijker en moeitelozer te maken.
<trance coaching>
Copyright Balance for all